Снимка БулфотоИнвалид от Варна е бил подложен на голямо унижение, за

...
Снимка БулфотоИнвалид от Варна е бил подложен на голямо унижение, за
Коментари Харесай

Разкарват мъж с ампутиран крак от Варна до София, за да поднови шофьорската си книжка

Снимка Булфото

Инвалид от Варна е бил подложен на голямо унижение, с цел да смени персонален документ. От началото на март във Варна стартира работа Транспортна регионална лекарска експертна комисия. Това се случи дни след репортаж по Българска национална телевизия за хора с физически увреждания от цяла Североизточна България, които бяха принудени да пътуват стотици километри, с цел да възобновят шофьорските си книжки.

Оказва се обаче, че поради разпоредба в закона Красимир Вълев от Варна не може да бъде преосвидетелстван от локалната експертна комисия и да получи документ, че може да кара.

Преди близо 30 години Красимир Вълев от Варна губи единия си крайник в трудова акцидент.

Въпреки увреждането си, Красимир траял да кара. При възобновяване на шофьорската си брошура преди 10 години схванал, че Транспортната лекарска експертна комисия във Варна лишава правото му да бъде професионален водач и той към този момент ще може да ръководи единствено лек автомобил.

Мъжът обжалвал протокола в Софийския административен съд, който възобновил правата му. Решението е доказано и от Централната експертна лекарска комисия в София. И се оказва, че може да бъде преосвидетелстван единствено от централната комисия в София.

И по този начин - Красимир пътува стотици километри до София, с цел да възобнови шофьорската си брошура. Причината е законова наредба.

От Националната многопрофилна транспортна болница в София обявиха, че по закон регионалната експертна комисия не може да анулира решение на централната.

Това значи, че в случай че положението на Красимир към този момент не разрешава да кара, лекарите във Варна не могат да го лишат от това право.

Заради пандемията обаче, по изключение, мъжът ще може да се яви за оценка на положението пред комисията във Варна, написа обстоятелства.бг

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР